Stațiunea Straja

Traseul Lupilor

Traseul Lupilor este primul traseu de mountain bike din Stațiunea Straja (Mun. Lupeni), realizat în anul 2016 și reamenajat în 2017. Acesta are o lungime totală de 3.9 kilometri. El face parte din disciplina All Mountain/Enduro și are un profil relativ tehnic cu obstacole naturale alcătuite din roci, rădăcini, lespezi, bușteni, denivelări naturale ale solului, etc. Traseul are un grad de dificultate mediu pe toată lungimea lui.

Punctul de pornite al traseului se situează în prima curbă la stânga de pe drumul auto care coboară din stațiune, la aproximativ 60 de metri după zona de depozitare a deșeurilor, mai precis, la terminarea parcării auto din partea dreaptă a drumului.

Intrarea în traseu este marcată cu un indicator de lemn. Ulterior, traseul se distinge după banda de marcaj ce îmbină culorile roșu și alb.

Traseul parcurge zona deluroasă până la ieșirea în drumul auto de unde se coboară pe el, până la intersecția cu drumul spre gondolă. De acolo se poate face cale întoarsă spre stația de îmbarcare.

Puteți regăsi mai multe informații și GPX track-ul traseului pe https://www.jiuvalley-adventures.ro/en/

Traseul Baloo

Traseul Baloo este al doilea traseu de mountain bike din Stațiunea Straja (Mun. Lupeni), realizat în vara anului 2017. Acesta face parte din disciplina All Mountain/Enduro, are o lungime totală de 3.2 kilometri, un profil fluid fără obstacole naturale și un grad de dificultate mediu pe toată lungimea lui.

Punctul de pornire al traseului se situează lângă cușca verde a ursului Baloo.

Traseul Baloo șerpuiește la vale pe o potecă de 80 – 100 cm lățime cu contrapante construite natural din pământ de-a lungul telegondolei din stațiune. Traseul îmbină pădurea de fag cu poienile și pârtia de schi până la stația de îmbarcare a gondolei. Ultimii 200 de metri se suprapun cu Traseul Lupilor unde terenul devine puțin mai dificil.

Puteți regăsi mai multe informații și GPX track-ul traseului pe https://www.jiuvalley-adventures.ro/en/

Stațiunea Parâng

Traseul din Parâng

strajaextremepark_tabere_de_bicicleta-13

Traseul din Parang are o lungime de 4 km, dificultate medie. Plecarea traseului se face din spatele cabanei „La Razvan”, coborare 3 km pe traseu, apoi din zona pilon 3 al telescaunului vechi sunt doua variante:

  • Coborare spre Hotel Rusu, apoi spre telescaun vechi (varianta medie)
  • Coborare direct spre telescaun vechi (varianta pentru experimentati)

 

Traseul poate fi abordat si din zona pilon 17, de langa TAHO, si atunci se coboara din telescaun la rampa intermediara. Mai multe informatii gasiti pe pagina de facebook: Trails Bike Petrosani

Traseul din Parâng are două variante, una medie și una pentru experimentați

TABARA DE BICICLETE powered by STRAJA EXTREME PARK

Te-ai saturat sa te dai cu bicicleta prin oras?

Parcurile au inceput sa devina plictisitoare?

Iti dam noi o idee:

Taberele de Bicicletă powered by STRAJA EXTREME PARK

ro_RORomanian